SUNA ACUM
Dotarile clinicii

Dotarile clinicii

Clinica Ama Optimex colaboreaza din anul 1997 cu compania germana Carl Zeiss Meditec, care ne furnizeaza majoritatea echipamentelor necesare pentru consultatii, investigatii, tratamente si operatii laser. Ama Optimex se afla pe harta centrelor de chirurgie refractiva recomandate de Zeiss la nivel mondial, detalii aici

Investigatiile necesare pentru operatia de cataracta se efectueaza in cadrul consultatiei, la clinica AMA Optimex, cu urmatoarele echipamente:

 • Keratorefractometrie: Tomey (Japonia);
 • Tonometrie: Goldman - Zeiss (Germania);
 • Biometrie noncontact: IOL Master 700 - Zeiss (Germania);
 • Biometrie/ecografie, ultrasonica: Ultrascan - Alcon (SUA);
 • Topografie corneana: CRS Master - Zeiss (Germania);
 • Tomografie oculara: Cirrus HD-OCT - Zeiss (Germania);
 • Examinarea campului vizual: Humphrey Zeiss (Germania);
 • Fundus camera - Zeiss (Germania).

Tratamentele laser se efectueaza cu Visulas Yag III - Zeiss (Germania).

aparat de facoemulsificare cu ultrasunete  marca Stellaris
 

Centrul chirurgical de oftalmologie AMA Optimex, dotat cu tehnologie de ultima ora, a fost construit in anul 2012 si renovat in 2014.

Sala de operatii este dotata cu microscopul oftalmologic Zeiss OPMI LUMERA 300, de ultima generatie. Acest microscop ofera o claritate extraordinara, un contrast ridicat si rezolutie foarte mare. In plus, expunerea ochiului la lumina in tipul operatiei este redusa semnificativ, ceea ce inseamna mai putin stres pentru ochi.

Operatia de cataracta se efectueaza cu ajutorul celui mai sigur si modern aparat de facoemulsificare cu ultrasunete marca Stellaris, produs de catre compania americana Bausch&Lomb.

Echipamentele chirurgicale laser, utilizate in clinica noastra, sunt exclusiv furnizate de catre un lider mondial in domeniu, producatorul german Carl Zeiss Meditec.

Laserul cu excimeri MEL 80
 

Incepand cu anul 2014, Clinica Ama Optimex a devenit primul centru de chirurgie refractiva din Romania care ofera solutii complete pentru corectarea tuturor tipurilor de dioptrii, cu ajutorul exclusiv al tehnologiei germane Carl Zeiss Meditec. În prezent, clinica este dotată cu ultima generație a femtolaserului Zeiss, VisuMax 800, cel mai precis și sigur din lume, și cu MEL 90, considerat cel mai sigur si stabil laser cu excimeri al momentului. Astfel, cu aceste echipamente efectuăm intervențiile pentru reducerea dioptriilor ReLEx SMILE / SMILE PRO, PRESBYOND, FemtoLASIK, PRK/LASEK.

Printre alte dotari ale clinicii se numara si:

 • Sistem de monitorizare a pacientului, Spacelabs (SUA);
 • Statii de sterilizare: Getinge - Suedia si Melag - Germania;
 • Mesele chirurgicale si scaunul chirurgului sunt marca BRUMABA;
 • Mobilier medical Blanco (Germania);
 • Generator electric HIMOINSA Subaru.
Statie de sterilizare Getinge
 
Sistem de monitorizare al pacientului Spacelabs
Masa chirurgicala Brumaba
 

Compania Brumaba, infiintata in 1980, in Germania, produce mese chirurgicale de cea mai inalta calitate, considerate a fi cele mai confortabile, ergonomice, fiabile si inovatare de pe piata mondiala. Materialele folosite sunt de o calitate exceptionala, oferind atat pacientului, cat si medicului cel mai inalt confort. Clinica Ama Optimex este singura clinica de oftalmologie din Romania care, pentru confortul tau si nu in ultimul rand, pentru al nostru, este dotata cu acest tip de mese chirurgicale.